Chinese rechter: 'iPhone 6-ontwerp is toch niet gekopieerd'

Chinese rechter: 'iPhone 6-ontwerp is toch niet gekopieerd'

27-03-2017 07:05 Laatste update: 26-04-2018 22:20

Een Chinese rechtbank bepaalt dat de iPhone 6 toch geen patenten schendt van smartphonemaker Baili.

De iPhone 6 zou zijn ontwerp grotendeels hebben gekopieerd van de Baili's smartphone 100C. Dat stelde het Chinese patentenbureau krap een jaar geleden. Het nationale bureau vond het ontwerp van de iPhone 6 en 6 Plus te veel op het toestel van Baili lijken, maar de Chinese rechter heeft inmiddels anders bepaald. Dat schrijft onder meer Reuters.

Het patentbureau zei vorig jaar dat de verschillen tussen Apples iPhone 6 en Baili's 100C maar heel klein waren: "Zo klein dat de gemiddelde consument ze niet zal opvallen." Apple ging meteen in beroep om zo een mogelijk verkoopverbod van de iPhones in China te voorkomen.

De rechtbank in China oordeelde dat er te weinig bewijs was dat het ontwerp daadwerkelijk was gekopieerd. Het patentbureau en Baili gaan bekijken of ze de uitspraak willen aanvechten. Voor de Chinese smartphonemaker betekent het in elk geval slecht nieuws. The Wall Street Journal schreef vorig jaar na onderzoek dat het niet goed ging met Baili. Het bedrijf heeft al geruime tijd geen smartphones meer gemaakt en is technisch failliet.