CNN neemt video-app van beroemde vlogger Casey Neistat over

CNN neemt video-app van beroemde vlogger Casey Neistat over

28-11-2016 16:15 Laatste update: 27-04-2018 01:26

Mediabedrijf CNN neemt Beme over, de app van de populaire YouTuber Casey Neistat, die vorige week stopte met dagelijkse vlogs.

Van YouTube naar CNN. De sociale video-app Beme, waar de beroemde YouTuber Casey Neistat samen met Tumblr-ontwikkelaar Matt Hackett aan werkte, is overgenomen door CNN. Met de app konden gebruikers korte video’s maken die daarna direct met anderen werden gedeeld. Neistat omschreef de app als een manier om authentiekere uit het echte leven te delen.

CNN haalt alle twaalf werknemers van Beme aan boord, maar over een bedrag maakte de partijen niets bekend. De app Beme zal overigens worden stopgezet, maar Neistat hoopt het achterliggende idee mee te nemen naar CNN om een jonger publiek aan te spreken.

Beme

Beme had aanvankelijk veel gebruikers, mede dankzij volgelingen van Casey Neistat op YouTube, maar de app had het zwaar tussen concurrenten als Facebook, Instagram en Snapchat. Volgens The New York Times zal de nieuwe startup van Beme-medewerkers als een verlengstuk van CNN bestaan en krijgt het team volledige vrijheid voor een nieuw, nog onbekend project.

Het aantrekken van Casey Neistat betekent voor CNN dat in potentie een heel nieuwe doelgroep aangesproken kan worden. "Casey bereikte bijna zes miljoen kijkers, waarvan de meeste niet naar CNN zouden kijken", zegt Andrew Morse, hoofd van CNN Digital. "Om dit publiek te bereiken, moeten we aan iets nieuws werken."

Exit Poll Live

Daarvoor kan de technologie van Beme een uitkomst zijn. We zagen op de verkiezingsdag in de Verenigde Staten een manier die bij CNN zou passen. Exit Poll Live was een app die door Beme werd gemaakt. Het idee: Amerikanen downloadden de app, kozen op welke presidentskandidaat ze stemden en vertelden in een kort filmpje waarom. Die video’s waren vervolgens achter elkaar te zien in een livestream op Facebook. Daarmee kregen stemmers van alle partijen een gezicht en een verhaal. Deze vorm zou op CNN niet misstaan.

Ruim een week geleden kondigde Casey Neistat aan om na anderhalf jaar te stoppen met zijn dagelijkse vlog op YouTube, waar hij 6 miljoen subscribers heeft. Hij zei toen een volgende stap in zijn carrière te willen maken, maar bleef toen nog geheimzinnig. De app is nu uit de mouw.