Cyberaanval bij opening Winterspelen
Nieuws

Cyberaanval bij opening Winterspelen

maandag 12 februari 2018 09:31

Tijdens de openingsceremonie van de Olympische Winterspelen in PyeongChang vond een cyberaanval plaats.

De systemen die gebruikt worden voor de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea, zoals die voor internet- en tv-diensten, werden vrijdag aangevallen tijdens de openingsceremonie. Volgens de organisatie heeft de cyberaanval geen grote problemen opgeleverd.

De organisatoren willen zo min mogelijk kwijt over de aanval. "Wij weten de oorzaak, maar dit soort problemen komt regelmatig voor tijdens de Spelen. We hebben samen met het IOC besloten dat we de bron van de aanval niet onthullen", aldus een woordvoerder van het Olympisch ComitĂ©. 

Rusland

Experts van beveiligingsbedrijf McAfee hadden in januari al documenten gevonden die wezen op een hackcampagne rond de Winterspelen. Deskundigen speculeren dat Russische hackers mogelijk achter de aanvallen zitten. Russische atleten zijn wegens een dopingschandaal verbannen van de spelen. Enkele dagen voor de openingsceremonie ontkende Rusland bij voorbaat alle aantijgingen over mogelijke cyberaanvallen. 

Deze tech gebruiken de Nederlandse shorttrackers:

Abonneer je op ons YouTube-kanaal

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief