De 4 mooiste conceptcars van de Paris Motor Show

De 4 mooiste conceptcars van de Paris Motor Show

06-10-2016 13:31 Laatste update: 27-04-2018 02:59

De Paris Motor Show staat deze week weer vol concept-auto's met vleugeldeuren en 22 inch velgen. Wij kiezen de Brightste designs uit.

Een goeie conceptcar trekt kijkers naar de stand, voedt liefhebbers van het merk en wijst de weg vooruit als het gaat om technologie, ontwerp en filosofie. Op de Paris Motor Show kozen we de Brightste uit. 

Lexus UX

Lexus heeft recent met de RX één van de visueel meest uitdagende ontwerpen op de markt gezet. Het kan zijn dat met de jaren dit een positieve ontwikkeling blijkt, maar op het moment kan ik geen schoonheid zien in de wirwar aan vormen en lijnen op vier wielen. De Lexus UX doet wat dat betreft iets bijzonders. Het nieuwe ontwerp bewijst wat de bedoeling was van het oudere. Er zitten dezelfde hysterische lijnen op: alsof er vectoren zijn gemaakt van een abstract olieverfschilderij die vervolgens 3D geïnterpreteerd werden. Maar dit keer werkt het. De UX is nog steeds heftig, maar probeert dat niet achter beschaafd chroom te verbergen. 

Citroen CXperience

Er zijn weinig merken die meer autohistorie hebben om op te bogen dan Citroën. Met de C4 Cactus (en de nieuwe C3) werd op een conceptuele en volstrekt originele manier verwezen naar de 2CV. Maar er zijn natuurlijk ook nog luxe wagens als de DS en de CX in het verleden. Laag, lang, luxe. De Cxperience verwijst naar die historie. Het model van de auto wijst terug, maar het interieur en de gebruik van technologie wijzen vooruit. 

Renault Trezor

De minst opzienbarende conceptcar van de show was de Renault Trezor. Niet omdat hij lelijk, voor de hand liggend of te gewoontjes is. Maar omdat Renault met al haar modellen in de showroom zo goed bezig is, dat een goed uitziende concept van de Franse autobouwer niet verbaast. De Trezor gebruikt een aantal trucjes die we liever niet zien op conceptauto's (zoals het dak dat als deur dienst doet), maar her en der zijn ook prachtige details te zien, zoals het logo dat (tegen alle regelgeving in) uit het plaatwerk steekt. 

Vision Mercedes Maybach 6 

Maybach is het luxelabel van Mercedes. Ooit een stand-alone merk, toen een submerk van Mercedes en nu gedegradeerd tot submerk. Logisch, want Maybachs hadden de vorm en uitstraling van hele grote en luxe Mercedessen. BMW heeft Rolls Royce een geheel eigen merk gelaten in vorm en uitstraling. Mercedes deed dat niet. De Vision Mercedes Maybach 6 laat zien dat daar wel degelijk ruimte voor is. De auto heeft een klassieke vorm, zonder al te retro te worden (op die twee achterruitjes na). Reken er echter niet op dat Mercedes deze auto gaat bouwen. 

Lees ook over de mooiste conceptcars van de Autosalon van Genève in maart