De nieuwe Audi A8: handjes los in Dutch Design
Nieuws

De nieuwe Audi A8: handjes los in Dutch Design

woensdag 12 juli 2017 21:11

Wie straks in de nieuwe Audi A8 rijdt, voelt geen hobbels, kan een krantje lezen in de file en wordt omringd door Dutch Design.

'Voorsprong door techniek' klinkt bijna ouderwets. Voorsprong door technologie zou beter zijn. De nieuwe Audi A8 wordt de eerste productie-auto die zelfstandig kan rijden op de snelweg (met level 3). Tot 60 kilometer per uur weliswaar, maar toch, je kan er een krantje bij pakken als je even vaststaat. Audi's grootste heeft meer van dit soort technologische hoogstandjes aan boord. Het enige smetje is de motor, nog niet elektrisch. Pas in tweede instantie komt er een plugin-hybride beschikbaar.

Nederlandse ontwerper

Bijzonder: het interieur is ontworpen door de Nederlander Mattijs van Tuijl. We spraken hem bij de presentatie van de nieuwe A8. Van Tuijl kwam in 1999 als student van de Design Academy bij Audi terecht en zit daar nu nog steeds. Hij heeft zijn best gedaan het dashboard zo minimalistisch mogelijk te maken, zoals je kan zien in onze reportage:


Meer video's? Volg het Bright Youtube-kanaal

Was tien jaar lang economieverslaggever bij RTL Nieuws en RTLZ, maar zijn tech-hart klopte steeds harder. Toen Bright TV begon was hij niet meer te houden. Merijn woont even buiten Amsterdam met zijn vriendin, dochters en een poes.

Nieuwsbrief