De nieuwe Blackberry is in april te koop
Nieuws

De nieuwe Blackberry is in april te koop

zondag 26 februari 2017 11:10

Fabrikant TCL lanceert een nieuw Blackberry-toestel met een toetsenbordje, de KeyOne.

Het Chinese TCL, dat een licentie op het merk BlackBerry heeft, presenteerde de Android-smartphone Blackberry KeyOne op telecombeurs MWC in Barcelona. Het toestel heeft een fysiek toetsenbordje, zoals de oude Blackberry's. Door het toetsenbord aan te raken, kun je ook de aanwijzer op het scherm bedienen. De vingerafdrukscanner zit in de spatiebalk verwerkt. Door bepaalde toetsen wat langer ingedrukt te houden kun je specifieke apps openen.  

De KeyOne heeft een 4,5 inch scherm, een Snapdragon 625-chip, een 12 megapixel camera achterop aan een 8 megapixel frontcamera. Het toestel beschikt onder meer over de Blackberry Hub, een centraal overzicht met notificaties van chat- en e-maildiensten. De Blackberry KeyOne, die werkt met Android Nougat, is vanaf april te koop voor 599 euro. 

Marktaandeel: 0 procent

Van het marktaandeel van Blackberry is letterlijk niks over: dat is recent gezakt naar nul procent. De KeyOne is de eerste Blackberry sinds het Canadese bedrijf in december een overeenkomst sloot met TCL. De Chinese fabrikant maakt ook telefoons met het merk Alcatel. Die Alcatel-toestellen zijn redelijk succesvol, want het van oorsprong Franse merk staat in de top 5 van de Nederlandse smartphonemarkt.

Tonie was in 1999 een van de eerste bloggers in Nederland. Sinds onze start in 2005 doet hij dat ook voor Bright. Sinds 2014 is Tonie de eindredacteur van Bright.nl.

Nieuwsbrief