© Steve Jurvetson

Deze Amazon-medewerker verdient een stuk meer dan Jeff Bezos

Deze Amazon-medewerker verdient een stuk meer dan Jeff Bezos

13-04-2017 08:29 Laatste update: 26-04-2018 21:49

De meest verdienende Amazon-medewerker is niet CEO Jeff Bezos, maar het hoofd van Amazon Web Services.

Het basissalaris van Andrew Jassy, hoofd van de AWS-divisie, is op het eerste gezicht niet heel indrukwekkend: 179.000 dollar. Maar daar bovenop ontving hij vorig jaar aandelen ter waarde van 35,4 miljoen dollar, bericht Bloomberg. Bij de huidige beurskoers zijn de aandelen overigens inmiddels 54 miljoen dollar waard geworden.

Jeff Bezos (basissalaris: 81.840 dollar) zelf ontvangt nooit aandelen voor zijn werkzaamheden. Als oprichter van Amazon mag hij desondanks niet klagen. Door de stijgende beurswaarde van het bedrijf waarin hij nog altijd grootaandeelhouder is, is inmiddels de op één na rijkste persoon ter wereld. Zijn vermogen bedraagt 77,7 miljard dollar.

De hoge beloning voor Jassy is in lijn met het enorme belang van Amazon Web Services voor het bedrijf. De cloud-divisie, waar Jassy al sinds de start elf jaar geleden aan het hoofd staat, is inmiddels het meest winstgevende onderdeel van Amazon. Vorig jaar was AWS goed voor een omzet van 12,2 miljard dollar. Amazon heeft datacenters over de hele wereld waar tal van vooraanstaande spelers, van Netflix tot de NASA, gebruik van maken.