Deze camerabril bedien je met een knipoog

Deze camerabril bedien je met een knipoog

22-07-2016 12:49 Laatste update: 27-04-2018 04:32

Elke keer als je een knipoog geeft, maakt de Blincam een foto. Het werkt met elke bril.

“Herinner je de eerste keer dat je kind stond? Of een hondje aanraakte? Dat moet je niet meemaken door het scherm van je smartphone, maar door je eigen ogen.” Dit statement komt van de Japanse CEO van de camerabril Blincam (en van Louis CK, trouwens). De bijbehorende video (die je echt even moet zien, zie onderaan deze pagina) zit vol met emotionele momenten waarbij het handig is om zonder je handen te gebruiken een foto te kunnen maken. Van het maken van een bruidstaart tot het winkelen met een winkeltasje in elke hand.

Opzetstukje voor elke bril

Blincam is een opzetstukje dat je volgens de bedenker op elke bril kan klikken. Aan de zijkant van het stukje zit een sensor die knipogen kan registeren en kan onderscheiden van het normale knipperen. Vervolgens wordt er razendsnel een foto gemaakt en in de cloud opgeslagen. De planning is dat de Blincam volgend jaar bij webshops als Amazon komt te liggen.

Voor het zover is, gaat de crowdfunding in Japan ondertussen als een dolle: er is omgerekend al 80 duizend euro opgehaald. Dat is 9 keer meer dan het doel. De eerste brillen moeten in januari 2017 geleverd worden.