Deze gadget laat je kou, hitte en pijn voelen in virtual reality

Deze gadget laat je kou, hitte en pijn voelen in virtual reality

03-07-2017 12:53 Laatste update: 26-04-2018 19:45

De ThermoReal is bedoeld om in je handen te houden en verandert snel van temperatuur. Daarmee wordt een VR-ervaring nog intenser en vooral pijnlijker.

Er zijn veel bedrijven die meer realiteit naar virtual reality proberen te brengen. Dat kan simpelweg met controllers, maar ook met handschoenen, stoelen en complete outfits. De accessoire van TEGway, afkomstig van de Korea Advanced Institute of Science en Technology, is een cilindervormige controller voor in je handen.

Het apparaat kan enorm snel warm worden en weer in temperatuur zakken. Dat gebeurt tussen de vier en veertig graden Celsius. De gadgets zijn ook in staat om hitte en kou tegelijk door te voeren door elektriciteit door de controllers te leiden, met een pijnprikkel tot gevolg.

De makers van de ThermoReal, zoals het accessoire heet, hopen dat hun oplossing aan andere controllers of handschoenen worden toegevoegd. De bedoeling is om virtual reality daarmee een realistische ervaring te geven. Kruip je in de huid van een brandweer, dan wordt de controller bijvoorbeeld warmer als je het vuur nadert. Of gebruikers graag pijn gedaan willen worden door hun gadgets, is een tweede.


Lees ook: Pathé opent 4D-bioscopen met geur en beweging in Nederland