Nieuws

Deze gadget werkt met je oude Game Boy-cartridges

maandag 09 januari 2017 13:21

Een nieuwe handheld voor oude games: de Super Retro Boy.

Heb je nog cartridges van de Game Boy, Game Boy Color of Game Boy Advance in huis liggen maar heb je niets meer om ze op af te spelen, dan is de Super Retro Boy er voor jou. Dit apparaat werd aangekondigd op de CES-beurs door Retro-bit en komt in de zomer uit in de VS voor 80 dollar. Een Nederlandse release en prijs is er nog niet.

De handheld ziet eruit als een soort Game Boy (Pocket) met groot en scherp kleurenscherm waarvan je de helderheid zelf kunt aanpassen. Verder is er een volumeknop, een d-pad, vier actieknoppen (A, B, L en R) en een select- en startknop. Verder is er niets spannends aan. Zo is er geen wifi en geen manier om hem aan je televisie te verbinden. Wel kun je er een koptelefoon op aansluiten en is er een oplaadbare accu waarmee je tien uur speelt op een volle lading.

Voor de Super Retro Boy heb je dus wel cartridges nodig om games te kunnen spelen. Er wordt er standaard één meegeleverd met enkele voorgeïnstalleerde spellen, maar welke dat zijn is onbekend. Dit is een stuk hardware om oude games opnieuw (en met scherper en helderder beeld) te spelen.

Nintendo Classic Mini

Nintendo bracht vorig jaar een Nintendo Classic Mini uit. Dat is een kleine versie van de NES-spelcomputer, waar standaard 30 titels op staan om te spelen, zoals Super Mario Bros en The Legend of Zelda. Die console werkt niet met cartridges.

Rutger houdt van technologische ontwikkelingen, producten en designs die de wereld veranderen. Is daarnaast gek op films, games, muziek en dan met name Radiohead.

Nieuwsbrief