Deze high-tech garage voor honden laat baasjes rustig shoppen

Deze high-tech garage voor honden laat baasjes rustig shoppen

18-11-2016 10:10 Laatste update: 27-04-2018 01:57

Dog Parker is een luxe parkeergarage waar je je hond achter slot en grendel zet, terwijl jij boodschappen in de winkel doet.

De Dog Parker-hondengarage heeft iets weg van een hondenversie van de kluisjes in winkels waar je tassen en rugzakken moet plaatsen. Het bedrijf achter Dog Parker heeft aan alles gedacht om het zo comfortabel mogelijk voor de viervoeters te maken. De hondenkluis heeft namelijk een eigen klimaatsysteem dat koelt of verwarmt afhankelijk van het seizoen. De hondengarage is uitgerust met non-poreuse materialen en tussen de parkeerwissels van honden in, worden met UV-licht bacteriën, virussen en schimmels gedood. Na iedere winkeldag krijgt de Dog Parker een grondige handmatige reiniging.

Uiteraard wil het baasje ook wat en Dog Parker is dan ook uitgerust met een webcamverbinding, zodat je al winkelend via je smartphone je hond in de gaten kan houden. Overigens kan het baasje via de app een Dog Parker reserveren en bovendien het slot openen en dicht doen. Het bedrijf heeft onlangs in New York vijf Dog Parkers getest. Honderd stuks van een vernieuwde Dog Parker zullen in de komende weken in Brooklyn verspreid worden bij winkels. Een abonnement kost 25 dollar per jaar en ieder minuut dat je hond in een kluis zit, kost 20 cent. 

Overigens is het absoluut geen gek idee. Ook in Nederland worden met name dure rashonden en soms ook vechthonden bij winkels gestolen.