Deze Intel-pc is zo klein als een creditcard

Deze Intel-pc is zo klein als een creditcard

06-01-2017 09:49 Laatste update: 27-04-2018 00:24

Halverwege dit jaar komt Intel met een computer ter grootte van een creditcard. De pc is modulair als brein van andere apparaten te gebruiken.

Intel heeft op de CES-beurs in Las Vegas de kleine Compute Card gepresenteerd. De computer is 5mm dik en heeft een 94,5 x 55mm behuizing. Intel heeft hierin opslag- en werkgeheugen, processor, bluetooth en wifi verwerkt.

De kaart is uitgerust met usb-c plus extension, een aangepaste usb-c poort die het mogelijk maakt om de Intel Compute Card in allerlei apparaten te steken. De Intel Compute Card dient dan als brein van het apparaat. Het apparaat waar hij ingeplugd wordt is de interface voor andere benodigde poorten, zoals usb, hdmi, pci-e of displayport.

Internet of Things

Intel richt zich met de Compute Card op Internet of Things-apparaten, zoals slimme kiosken, koelkasten, beveiligingscamera's en andere apparaten die de rekenkracht van een kleine pc nodig hebben. Een van de voordelen is dat een apparaat uitgerust met een modulaire Intel Compute Card makkelijk te upgraden is.

Halverwege dit jaar moeten verschillende configuraties van deze kaarten beschikbaar zijn, waaronder een Compute Card met de nieuwe, zevende generatie Intel Core-chips. De chipfabrikant werkt samen met Dell, HP, Lenovo en Sharp om nieuwe toepassingen voor de mini-computer te ontwikkelen.

Volg Bright op de CES

Bright is deze week aanwezig bij de grote techbeurs CES in Las Vegas. Volg alle updates via Facebook, YouTube en Instagram