Deze iPhone-gadget geeft je huid een score

Deze iPhone-gadget geeft je huid een score

05-01-2018 14:01 Laatste update: 26-04-2018 14:35

De iPhone-accessoire SkinScanner analyseert je rimpels, poriën en het vochtgehalte van je huid.

Fabrikant Neutrogena, een onderdeel van Johnson & Johnson, lanceert volgende week tijdens de techbeurs CES de iPhone-gadget SkinScanner, waarmee je close-ups van je gezichtshuid maakt. Vervolgens analyseert de Skin360-app je huid met behulp van kunstmatige intelligentie. De app vertelt je hoe je huid scoort ten opzichte van je leeftijdsgenoten. 

De SkinScanner past op de camera aan de achterkant van recente iPhones en bevat 12 led-lampjes en een lens die het beeld dertig keer vergroot. Ook zit er een sensor in die het vochtgehalte van je huid meet. De gadget laat je ook de ontwikkeling van rimpels tracken en bepaalt de grootte van je poriën. Je krijgt voor elk onderdeel scores tussen 0 en 100. 

De bijbehorende app geeft huidadvies en tipt welke cosmetica-producten die je nodig zou hebben. Maar daar zit een flinke adder onder het gras: de app verwijst alleen door naar producten van Neutrogena zelf. De SkinScanner komt deze zomer in de VS op de markt en kost 50 dollar.  

Slimme haarborstel

Neutrogena is niet de enige fabrikant van beautyproducten die met gadgets komt die de eigen verkoop kunnen stimuleren. Zo introduceerde L'Oreal vorig jaar een 'slimme' borstel, die je haar analyseert en ook alleen doorverwijst naar L'Oreal-producten. De borstel haalde uiteindelijk de overzichten van de meest nutteloze producten van 2017. Desalniettemin lanceert Schwarzkopf komende week op de CES ook een apparaatje dat je haar doorlicht.

Volg de CES 2018

Bright doet komende week verslag van de grote techbeurs CES 2018 in Las Vegas. Onze video’s niet missen? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.