Deze muismat is één grote draadloze oplader

Deze muismat is één grote draadloze oplader

12-06-2017 12:34 Laatste update: 26-04-2018 20:16

Logitechs nieuwe muismat kan je muis draadloos opladen terwijl je hem gebruikt.

Iedere paar weken is het zover. Dan wil mijn draadloze Apple-muis weer aan het infuus omdat zijn accu leeg is. En dan moet de muis op zijn rug, want Apple heeft bedacht dat de Lightning-poort onder op de muis moest vanwege de esthetiek. Je muis-accu zal maar midden in een game leeg raken.

Logitech wil dat met de nieuwe Powerplay-muismat voorkomen. De muismat is een draadloze oplader die de gamingmuizen G903 en G703 LIGHTSPEED tijdens het gebruik opladen. Draadloos opladen is op zich niet langer bijzonder, maar Logitech heeft het met eigen technologie voor elkaar gekregen om een elektromagnetisch energieveld van 27,5 x 32 centimeter op te wekken met de mat.

Dat is uniek, want soortgelijke technologie, zoals Qi, vereist dat je muis, je smartphone of tablet redelijk precies op één plekje neerlegt, omdat hij anders niet oplaadt. Met de nieuwe mat worden de muizen non-stop opgeladen, waar de muis zich ook op de mat bevindt. Je moet wel eerst de magnetische module op de muizen aansluiten.

De nieuwe muizen komen in juni in de VS op de markt en de muismat verschijnt in augustus voor 99,99 dollar. Wanneer je hem in Nederland kunt kopen, is nog niet bekend.