Deze rijdende Honda-robot is een 'zelfrijdende koelbox'
Nieuws

Deze rijdende Honda-robot is een 'zelfrijdende koelbox'

vrijdag 27 oktober 2017 14:23

Honda's prototype van een rijdende robotassistent lijkt op een grote zelfrijdende koelbox, compleet met puppyogen.

Japanse fabrikanten presenteerden op de Tokyo-autobeurs deze week tal van opmerkelijke conceptvoertuigen. Maar Honda's RoboCas is waarschijnlijk de vreemdste van allemaal. Wat RoboCas precies is, laat Honda over aan je fantasie. Volgens het Japanse bedrijf is het in elk geval een 'unieke vorm van elektrische mobiliteit om ieders ideeën en dromen waar te maken'.

Doe de deksel van HondaCas open en je hebt een ruimte die je kunt aanpassen voor allerlei doeleinden. "Hij kan dingen (of mensen!) vervoeren. De mogelijkheden zijn alleen begrensd door je fantasie. Open in het weekend waar je maar wilt een café of een soepkar of een curryshop", mijmert Honda. Uit die teksten blijkt wel hoe fantasierijk Honda naar de wereld kijkt. Wanneer RoboCas op de markt komt en wat hij moet kosten, is nog niet bekend.

David schrijft al sinds jaar en dag voor Bright en heeft het voorrecht de meeste gadgets te reviewen voor de enige echte Uitpakparty. Van alle gadgets houdt David het meest van robotica en hij heeft een voorliefde voor wetenschap in al zijn facetten.

Nieuwsbrief