Deze slimme wekker werkt met spraakherkenning

Deze slimme wekker werkt met spraakherkenning

28-11-2016 12:45 Laatste update: 27-04-2018 01:26

De Bonjour-wekker met kunstmatige intelligentie haalde al 600.000 dollar op via Kickstarter.

Er zijn al persoonlijke assistenten voor je smartphone, je oordoppen en je speaker, dus waarom niet ook voor je wekker? Bonjour noemt zichzelf een slimme wekker met kunstmatige intelligentie, die leert hoe je agenda eruit ziet en wat je hobby’s zijn. Bonjour is een ronde wekker met beeldscherm die je koppelt wifi en een app. Via internet haalt de assistent allerlei informatie binnen als je toegang verschaft tot bijvoorbeeld je Google Agenda of iOS-kalender.

Ook werkt Bonjour met kaartendiensten als Here en Google Maps om te zien hoe druk het onderweg naar je afspraak is. Zijn er files, dan kan Bonjour je iets eerder wekken dan normaal. Bovendien ondersteunt de wekker andere diensten, zoals Spotify en FitBit. Daarnaast maakt Bonjour gebruik van 'if/then'-functies. Die kun je zoals hierboven genoemd koppelen aan het verkeer, maar ook aan het weerbericht. Zo laat je de wekker af gaan als het lekker weer is, maar laat de wekker je slapen als het regent. Ook kan de camera direct een melding geven als een Nest-camera verdachte beweging opvangt en meteen beelden doorsturen.

Bonjour gaat uiteindelijk 250 euro kosten als hij in de winkels komt te liggen, maar early birds kunnen hem goedkoper bestellen. Hij is op Kickstarter te koop vanaf 119 dollar, exclusief verzendkosten.