Dit is de nieuwe e-bike van het Amsterdamse VanMoof

Dit is de nieuwe e-bike van het Amsterdamse VanMoof

21-05-2017 17:53 Laatste update: 18:58

Het Amsterdamse fietsmerk VanMoof komt met de nieuwe e-bike Electrified X.

De nieuwe e-bike van het Amsterdamse VanMoof wordt deze maand eerst alleen in Japan gelanceerd. Vanaf dinsdag 23 mei is het mogelijk om de fiets te pre-orderen. Volgend jaar komt de Electrified X ook beschikbaar in alle andere landen.

De keuze voor Japan is niet toevallig. “Forensen in Tokio gebruiken hun fiets doorgaans alleen voor korte afstanden”, stelt VanMoof. “Met de Electrified X willen we daar verandering in brengen.” De batterij in de fiets is goed voor een actieradius van 120 kilometer.

De Electrified X gaat 370.000 yen (3000 euro) kosten. Het nieuwe model is compacter dan de Electrified S. Ook dat past volgens VanMoof-oprichter Ties Carlier goed bij Tokio, zo verklaart hij tegenover The Verge. “Alles is hier compacter. Appartementen zijn kleiner, auto’s zijn kleiner, zelfs de wegen zijn kleiner.”

Smart bike met anti-diefstalgarantie

Vorig jaar introduceerde VanMoof zijn eerste smart bike met gps, waarbij het een 'anti-diefstalgarantie' biedt. In 2015 was VanMoof-ceo Taco Carlier een van de sprekers op onze Bright Night:

Volg ook het Bright Youtube-kanaal.