Dit horloge koelt of verwarmt je lichaam via je pols

Dit horloge koelt of verwarmt je lichaam via je pols

18-09-2017 10:05 Laatste update: 26-04-2018 17:41

De Aircon Watch claimt de lichaamstemperatuur van de drager aan te passen via trillingen tegen de pols.

De wearable is al jaren in ontwikkeling. Studenten van MIT produceerden in 2013 al een prototype van de armband die het lichaam warmer of kouder maakte door temperatuurpulsen door een koperen band te leiden.

Via een armband zou het mogelijk zijn om temperatuur in een lichaam aan te passen. Daarvoor wijzen de makers naar een onderzoek van de Stanford universiteit uit 2012. Het onderzoek leidde tot een apparaat genaamd 'the glove' die in staat was om de lichaamstemperatuur te verlagen door bloed in de handpalm te laten afkoelen met koud water. Het afgekoelde bloed keerde daarna terug naar het hart.

De techniek wordt nu door Aircon Watch toegepast in een consumentenproduct. De band van de wearable kan trillingen versturen die door de zenuwen worden opgepikt en vervolgens kou of warmte doorsturen. Je houdt dus eigenlijk je lichaam voor de gek om af te koelen of op te warmen.

De wearable is voorzien van een oledscherm en werkt met een 400 mAh-accu. Volgens de makers is dit goed voor vier uur aan afkoelen en acht uur aan opwarmen. Op Kickstarter hebben mensen er in elk geval oren naar. Het project heeft al meer dan 100.000 euro opgehaald. Je betaalt 79 dollar (66 euro) voor een exemplaar en je hebt 'm vervolgens in december dit jaar in huis. Tegen die tijd kun je wel wat warmte gebruiken.