Dit kan je verwachten van het Apple-event in Chicago

Dit kan je verwachten van het Apple-event in Chicago

26-03-2018 22:01 Laatste update: 27-03-2018 16:47

Vanmiddag houdt Apple een event rond het thema onderwijs in Chicago. Bright is aanwezig en doet verslag. Dit zijn de verwachtingen.

Zo volg je het Apple-event

Voor het eerst sinds 2012 houdt Apple een evenement gericht op het onderwijs. Het event vindt vanmiddag vanaf 17:00 Nederlandse tijd plaats op de Lane Tech College Prep High School in Chicago. De timing van de presentatie komt als een verrassing, want op 4 juni staat er alweer een ander Apple-event ingepland. Dan is de jaarlijkse belangrijke ontwikkelaarsconferentie WWDC. De onthullingen zullen dan ook klein zijn en vooral interessant voor scholieren, studenten en docenten.

Goedkope iPad

Toch worden er wel nieuwe apparaten verwacht. Volgens persbureau Bloomberg komt Apple met een nieuwe goedkopere iPad. Het zou zelfs de goedkoopste iPad ooit worden. Deze iPad moet werken met de Pencil, de stylus van Apple die op dit moment alleen werkt met de iPad Pro. Ook zou er een nieuwe goedkopere Pencil uitkomen. Op dit moment is de goedkoopste iPad 408 euro en de Pencil 109 euro.

Het ligt voor de hand dat Apple met de goedkopere iPad de onderwijsmarkt wil veroveren. In eerste instantie werd de iPad veel op scholen gebruikt, maar deze markt is volledig overgenomen door goedkopere en simpelere Chromebooks, waarop scholieren en studenten makkelijker samen kunnen werken.

Nieuwe MacBook Air

Minder zeker, maar wel een mogelijkheid is een nieuwe MacBook Air. Volgens de bekende analist Ming-Chi Kuo komt de nieuwe goedkopere Air in het tweede kwartaal van dit jaar op de markt. Als dat zo zou zijn, zou dit event een goede gelegenheid zijn om de laptop aan te kondigen. Verder zijn er weinig details over bekend. De goedkoopste Air kost op dit moment 1098 euro.

Toch is het de vraag of het gaat gebeuren. Bloomberg verwacht een nieuwe goedkopere MacBook (dus geen Air) later dit jaar. Deze presentatie zou daarmee te vroeg komen.

Update voor iOS

Zekerheid is dat er nieuwe tools voor het onderwijs worden gepresenteerd. Zo wordt er een update van iOS verwacht, iOS 11.3, waarin het nieuwe ClassKit zit verwerkt. Met deze set aan tools kunnen ontwikkelaars eenvoudig apps voor scholen maken, zoals het afnemen van testen of het invullen van evaluaties.

Verder zou iOS 11.3 ook een langverwachte optie krijgen om het trager worden van de iPhone door een oude batterij uit te schakelen.

iPhone SE, Apple Watch, AirPower

Tot slot is er een kleine kans dat de nieuwe iPhone SE wordt gepresenteerd. Volgens Ars Technica is het de perfecte timing voor een nieuwe iPhone SE, het is namelijk bijna precies twee jaar geleden dat de eerste SE werd uitgebracht. De eigenaren van deze telefoons zouden naar een update snakken. Toch is het niet heel waarschijnlijk dat Apple deze gelegenheid aanpakt voor een nieuwe telefoon.

Verder worden er wellicht nieuwe bandjes voor de Apple Watch gepresenteerd, iets dat Apple eerder deze maand aankondigde.

Ook kan het zijn dat Apple zijn oplaadstation AirPower voor draadloos opladen op de markt zet.

Volg het op Bright.nl

Wil je weten welke verwachtingen uitkomen en welke niet? Bright-hoofdredacteur Erwin van der Zande is aanwezig bij het event in Chicago.

Apple zendt geen livestream uit. Volg ons Twitter-kanaal en onze Facebook-pagina voor de updates. Abonneer je ook op ons YouTube-kanaal voor een video vanuit Chicago later deze week.