Dit kastje maakt auto's semi-zelfrijdend

Dit kastje maakt auto's semi-zelfrijdend

14-09-2016 13:28 Laatste update: 27-04-2018 03:30

De Comma One kost duizend euro plus 24 euro per maand, maar daarmee zijn niet-autonome auto’s wel deels zelfrijdend te maken.

De befaamde iPhone- en Playstation-hacker George Hotz heeft een startup waarmee hij werkt aan kunstmatige intelligentie voor auto’s. Tijdens het congres TechCrunch Disrupt kondigde Hotz dinsdagavond het eerste apparaat aan dat Comma.ai op de markt brengt: de Comma One. Het kastje werkt nog maar met een beperkt aantal auto’s. De Comma One heeft een camera die samenwerkt met de radar aan de voorzijde van je auto. Heeft je auto geen radar, dan gaat het kastje niet werken. Sowieso wordt eerst een heel beperkt aantal auto’s ondersteund. 

'Even goed als Tesla-autopilot'

Volgens Hotz werkt zijn oplossing ongeveer even goed als Tesla’s autopilotfunctie. Hij claimt dat je van Mountain View naar San Francisco kunt rijden (een rit van drie kwartier) zonder het stuur of pedalen aan te raken. Data voor Comma One is afkomstig van de video die het kastje zelf opneemt. "Dat doet Tesla niet eens", zegt Hotz.

Hoe de Comma One in de praktijk werkt, is nog onbekend. Een zeer gelimiteerd aantal van de apparaten moet voor het eind van dit jaar nog op de markt komen. Meer informatie over het kastje wordt binnenkort bekendgemaakt. Op TechCrunch bekijk je de hele presentatie van George Hotz, waarin hij niet bepaald een blad voor de mond neemt.