© Luxaflor

Dit lampje laat zien of je collega's je mogen storen

Dit lampje laat zien of je collega's je mogen storen

13-02-2017 15:40 Laatste update: 26-04-2018 23:22

Nee hè? Ben je net lekker aan het werk, komt een collega je weer storen. Maar dit led-lampje brengt daar verandering in.

Het idee is heel eenvoudig: de Luxafor is een led-lampje dat laat zien of je gestoord kunt worden, of dat je juist heel erg gefocust bent op je werk en de mensen om je heen je even met rust moeten laten. De Luxafor kun je verbinden met je pc of laptop, via een usb-stick of bluetooth. Er zijn drie modellen: de mini, eentje die je aan je beeldscherm kunt vastmaken en een led-lichtje dat je rechtop kunt zetten.

1,5 uur per dag kwijt

Het is geen overbodige luxe, want gemiddeld ben je 86 minuten (bijna anderhalf uur) per dag kwijt door afleiding. Maar liefst 85 procent van de werknemers zegt niet tevreden te zijn over zijn of haar werkomgeving. Ze zeggen zich niet te kunnen concentreren en zijn sneller toe aan een pauze.

De Luxafor is te koop via Kickstarter en kost tussen de 17 en 27 dollar. In totaal is er 33.000 dollar nodig om het lampje te gaan maken. Daarvan is bijna een derde al binnen. Het kleinste lampje laat je door even op te lichten weten wanneer je mail hebt of een afspraak. De grootste Luxafor kan overal in het kantoor worden gebruikt, bijvoorbeeld om aan te geven of een vergaderruimte beschikbaar is. Deze Luxafor kun je bedienen via een app op je telefoon. Hij laat je dan ook weten als je een telefoontje hebt, appje of sms'je.