Dit slimme fietslampje werkt als remlicht
Nieuws

Dit slimme fietslampje werkt als remlicht

maandag 15 januari 2018 18:31

Op techbeurs CES zagen we een slim fietslampje met een remlicht en automatische knipperlichten.

Het fietslampje van Cosmo monteer je achterop een fietshelm en werkt als een remlicht in de auto. Hoe harder je afremt, des te feller het lampje gaat branden. Het fietslampje doet dit doordat er een accelerometer en gyroscoop in verwerkt zitten. Het lampje weet in welke positie je zit en hoe snel je aan het fietsen bent. 

Ook kun je de Cosmo koppelen aan je fietsnavigatie. De knipperlichten geven vanzelf aan als je links- of rechtsaf gaat slaan. Cosmo is ook zonder app te gebruiken. Je kunt desgewenst met een afstandsbediening op je stuur de richtingaanwijzer bedienen. Bekijk onze video: 


Als je een ongeluk hebt gehad, kan Cosmo meteen iemand die je hebt aangewezen in de app bellen. Door de gps-chip in het lampje weet die persoon meteen waar je bent. Cosmo is vanaf de zomer verkrijgbaar en gaat 59 euro kosten.

Video’s van techbeurs CES 2018

Bright deed vorige week verslag van de grote techbeurs CES 2018 in Las Vegas. Bekijk onze video’s op Facebook en ons YouTube-kanaal.

Was tien jaar lang economieverslaggever bij RTL Nieuws en RTLZ, maar zijn tech-hart klopte steeds harder. Toen Bright TV begon was hij niet meer te houden. Merijn woont even buiten Amsterdam met zijn vriendin, dochters en een poes.

Nieuwsbrief