Dit waren de populairste apps bij Google Play in 2016

Dit waren de populairste apps bij Google Play in 2016

05-12-2016 10:29 Laatste update: 27-04-2018 01:26

Google maakt bekend welke apps, games, films, muziek en boeken er wereldwijd het meest gedownload werden.

Nadat Spotify al bekendmaakte welke artiesten het meest op de dienst werden gestreamd, heeft ook Google Play een aantal lijstjes gepubliceerd met de populairste downloads onder gebruikers. Zo was Face Changer 2 dit jaar de 'Top Trending app', gevolgd door de fotobewerker Lumyer, podcast-app Castbox, Emoji Keyboard Pro en MSQRD.

Het is niet verrassend dat Pokémon Go de lijst van populairste games aanvoert. Op de tweede plaats in dat lijstje staat het nog steeds immens veel gespeelde Clash Royale met een derde plek voor Traffic Rider. In die game rijd je vanuit de eerste persoon op een motor door verschillende omgevingen.

Muziek en film

Het meest gestreamde nummer op Google Play was dit jaar Stressed Out van Twenty One Pilots. Op twee staat Justin Bieber's Sorry. De enige overeenkomsten met het toplijstje van Spotify's meest gestreamde nummers en die van Google Play zijn Drake - One Dance (feat. WizKid & Kyla) en The Chainsmokers - Don't Let Me Down (feat. Daya).

Van de films werd Deadpool het vaakst aangeschaft, gevolgd door Star Wars: The Force Awakens en Zootopia. De top 5 wordt compleet gemaakt door de superheldenfilms Captain America: Civil War en Batman v Superman: Dawn of Justice.