Dit zijn IKEA's eerste Bluetooth-speakers

Dit zijn IKEA's eerste Bluetooth-speakers

10-04-2018 12:59 Laatste update: 18:53

IKEA lanceert twee kleine rechthoekige Bluetooth-speakers met stoffen bekleding en een optionele accu.

IKEA heeft voor het eerst eigen draadloze luidsprekers op de markt gebracht. De Eneby-speakers streamen muziek via Bluetooth en zijn er in zwart of wit. De IKEA Eneby is beschikbaar in twee formaten (20 en 30 centimeter) en heeft stoffen bekleding die te verwisselen is. De kleine versie heeft een draaghendel.

Optioneel zijn de Eneby-speakers te voorzien van een batterijpack, waarmee je 8 tot 10 uur helemaal draadloos muziek kan luisteren. De speakers hebben maar één knop, voor het volume. De rest van de bediening gaat via een mobiele app. De speakers zijn met maximaal 8 andere apparaten via Bluetooth te koppelen. Aansluiten van apparaten met een 3,5 mm-kabeltje is ook mogelijk.

In de VS kost de kleine Eneby-speaker 49 dollar en de grote versie 89 dollar. Een losse batterij kost 20 dollar en een speakerstand kost 10 dollar. De speakers staan momenteel nog niet op de Nederlandse IKEA-site.

Slimme lampen en Sonos

IKEA maakt al langer meubels waarmee je gadgets draadloos kan opladen en verkoopt sinds 2017 ook de slimme Tradfri-lampen. Onlangs maakte de Zweedse winkelketen een samenwerking met Sonos bekend rond producten voor 'geluid in het huis'. Dit moet leiden tot audioproducten die vanaf 2019 in de Ikea-winkels liggen.

Zo koppel je Ikea Tradfri aan Philips Hue:

Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal