Duiken zonder zware flessen met de AirBuddy

Duiken zonder zware flessen met de AirBuddy

16-05-2017 10:49 Laatste update: 26-04-2018 21:18

Een Australische startup heeft een manier om te duiken zonder zware persluchtflessen.

Een groep duikfanaten werkte vier jaar aan een product waardoor je geen zware persluchtflessen meer hoeft mee te torsen naar de zeebodem. De lucht wordt constant aangemaakt op een vlotje dat achter je aan dobbert. Via een lange slang adem je dat in. Je zit dus wel constant vast, maar kunt tot 12 meter diep duiken.  

De AirBuddy staat nu op Kickstarter, waar het doelbedrag al ruimschoots is gehaald. Wie het project steunt, krijgt een (uiteraard waterdichte) batterij, een oplader en een mondstukje om door te ademen. "We wilden van duiken een sport maken die net zo makkelijk is als snorkelen: je pakt je spullen en gaat", zegt AirBuddy-oprichter Jan Kadlec.

Volgens de oprichters kun je, als je thuis hebt opgeladen, binnen twee minuten besluiten of je wilt duiken. Er is geen extra voorbereiding nodig. De AirBuddy is lichtgewicht en neem je onder je arm mee naar het strand. De earlybird-aanbiedingen zijn al vergeven, maar duikfanaten die nog een kleine 900 euro over hebben kunnen nog setjes bestellen. 

Lees ook: Duiken zonder grote zuurstoffles dankzij nieuw materiaal