'Duurdere iPhone 8 enkele maanden vertraagd'

'Duurdere iPhone 8 enkele maanden vertraagd'

24-04-2017 15:21 Laatste update: 26-04-2018 21:49

De duurdere iPhone 8 met oled-scherm loopt door productieproblemen vertraging op. Hij zou pas eind dit jaar of begin 2018 verschijnen.

Dat zegt analist Ming-Chi Kuo van beleggingsfirma KGI Securities, een van de betrouwbaarste Apple-analisten. Onder andere persbureau Bloomberg en analisten van Barclays zeggen hetzelfde. Volgens Kuo heeft Apple 'vernieuwende technologieën' besteld die op maat moeten worden gemaakt, en levert dat de vertraging op.

Het zou dan gaan om het 5,8 inch oled-scherm: die loopt van rand tot rand, net als bij Samsungs Galaxy S8​, en zou ook voorzien zijn van een geïntegreerde vingerafdrukscanner. Ook zou de telefoon volgens geruchten een betere accu, draadloos opladen en een 3d-camera die diepte herkent krijgen. De prijs? Mogelijk meer dan 1000 dollar.

iPhone 7S

De verwachting is dat de iPhone 8 samen met de iPhone 7S in september worden aangekondigd. De iPhone 7S komt volgens Kuo wel op tijd en zou eerder leverbaar zijn dan de iPhone 8. Dat komt omdat de iPhone 7S naar verluidt een kleine upgrade is van de huidige iPhone 7. De telefoon zou van een nieuwe energiezuinigere chip worden voorzien waarmee apps sneller werken en de accuduur langer is.

Meer over de iPhone 8

'Apple wil vingerafdrukscanner in scherm iPhone 8'

5 dingen die we graag in de iPhone 8 zien