Een Note 7 terugsturen doe je in deze vuurvaste doosconstructie

Een Note 7 terugsturen doe je in deze vuurvaste doosconstructie

12-10-2016 09:06 Laatste update: 27-04-2018 02:28

Mensen die hun Note 7 terugsturen naar Samsung krijgen daarvoor een speciale hitte-bestendige dozenconstructie voor als hij onderweg explodeert.

Het is inmiddels bekend: Samsung heeft de handdoek in de ring gegooid wat betreft zijn Note 7 toestellen. Na meldingen van ontploffende telefoons (zelfs bij vervangende exemplaren) zijn ze helemaal uit de productie gehaald. Mensen die hun Note 7 direct bij Samsung kochten, kunnen die terugzenden. Daarvoor stuurt Samsung een vuurvaste doos met bijhorend paar handschoenen.

Techsite XDA-Developers maakte een video van de instructies van Samsung. Het werkt zo. De telefoon in een speciaal zakje die je in een doosje stopt. Die gaat in een grotere doos en daarna gaat alles in een brandwerende folie. De zending wordt vervolgens vervoerd over land of per schip, uitdrukkelijk niet met het vliegtuig. De handschoenen zijn meegeleverd omdat de brandwerende laag keramische vezels heeft, waar sommige mensen uitslag van kunnen krijgen. Samsung neemt duidelijk geen enkel risico meer.