Eindelijk zoeken in de iOS-app van Blendle

Eindelijk zoeken in de iOS-app van Blendle

12-05-2016 06:00 Laatste update: 27-04-2018 06:36

Blendle vernieuwt zijn app voor de iPhone en iPad. Eindelijk kun je zoeken en vlot door de digitale kiosk bladeren.

Naast een vernieuwd design krijg je voortaan een gepersonaliseerde tijdlijn te zien, met daarin artikelen die bijvoorbeeld door je vrienden of Blendle worden aangeraden. Hierdoor moet je sneller interessante artikelen voorgeschoteld krijgen.

Twee andere belangrijke veranderingen zijn de zoekbalk en de mogelijkheid om de 'printlayout' van bijna tweehonderd kranten en tijdschriften te bekijken. Met de printlayout kun je in één oogopslag zien wat er op de pagina staat, en met de zoekbalk vind je snel artikelen op basis van trefwoord, schrijver of medium. (Ons tweewekelijkse webmagazine Bright Ideas is trouwens ook te lezen via Blendle.)

Slim nieuws in je broekzak

“Mensen krijgen elke dag een orkaan van nieuws over zich heen, en dan is het lastig te bepalen wat je wel of niet moet lezen", aldus Blendle-oprichter Marten Blankesteijn. "Daarom selecteert onze redactie elke dag de artikelen die op dat moment relevant, belangrijk en opvallend zijn. Verder krijgen onze gebruikers met behulp van algoritmes altijd de verhalen in hun tijdlijn die het best passen bij hun interesses. Eigenlijk levert de Blende-app dus langzaam en slim nieuws in je broekzak.”

De app is gratis voor iOS te downloaden.