Elektrische truck van Tesla wordt 'next level'

Elektrische truck van Tesla wordt 'next level'

14-04-2017 07:11 Laatste update: 26-04-2018 21:49

Tesla wil in september een elektrische vrachtwagen presenteren.

Dat heeft Tesla-ceo Elon Musk van Tesla gemeld op Twitter. Het ontwerpteam van Tesla heeft volgens hem 'buitengewoon goed werk' geleverd met de vrachtwagen. "Seriously next level." Tesla wil later ook een eigen pick-uptruck aankondigen, maar dat kan volgens Musk nog wel '18 tot 24 maanden' duren.

Semi truck

De vrachtwagen staat bekend als Tesla Semi, verwijzend naar een ‘semi truck’. Dat is het voorste deel van een vrachtwagen, zoals je die vaak in Amerika ziet. Met de elektrische vrachtwagen wil Musk naast de CO2-uitstoot, ook de kosten van transport naar beneden brengen. De hoge brandstofkosten worden normaliter doorgerekend naar de consument.

Tesla is niet de enige autofabrikant die met een elektrische vrachtwagen komt. In Nederland maakt eMoss elektrische vrachtwagens en het Amerikaanse Nikola Motor Company onthulde in december een hybride truck (foto bovenaan dit artikel).

Wachten op Model 3

In februari zei Musk nog de nieuwe Model 3 momenteel alle prioriteit kreeg, en niet de vrachtwagen. Dat was niet zo vreemd, gezien er bijna een half miljoen ongeduldige nieuwe Model 3-eigenaren zitten te wachten op hun elektrische auto.

Meer over Tesla:

Waar blijft de echte Tesla-killer?

Tesla wil miljard dollar ophalen voor productie Model 3