Elon Musk werkt aan robots die je in het huishouden helpen

Elon Musk werkt aan robots die je in het huishouden helpen

21-06-2016 13:46 Laatste update: 27-04-2018 05:34

Na de elektrische Tesla-auto's en SpaceX' Mars-missie richt Elon Musk zich nu op robots die huishoudelijke klusjes voor je doen.

Huishoudelijke robots vormen een van de doelen die de organisatie OpenAI zichzelf heeft gesteld. Elon Musk is mede-voorzitter van OpenAI, een non-profitorganisatie die onderzoek doet naar kunstmatige intelligentie. Met de huishoudelijke robot denkt de organisatie meer inzicht te krijgen in de manier waarop robots kunnen leren hoe ze alledaagse taken moeten uitvoeren.

Ook kunnen ze met de robot de uitdagingen van de kunstmatige intelligentie testen, is te lezen in een blog op de OpenAI-site. De organisatie gaat de robots overigens niet zelf bouwen; het gaat ze inkopen en vervolgens aanpassen.

Ook chatbots

OpenAI heeft meer dan een miljard dollar aan investeringen opgehaald toen het eind 2015 lanceerde. De non-profit heeft meer doelen voor ogen dan een huishoudelijke robot bouwen: Musk wil met de organisatie ook geavanceerde chatbots bouwen die in staat zijn om normale gesprekken te begrijpen en op basis daarvan taken uit te voeren. Door zich op deze projecten te richten, hoopt OpenAI uiteindelijk betere zelflerende algoritmes te ontwikkelen. "Die algoritmes kunnen ons vervolgens helpen om nog slimmere apparatuur te ontwikkelen."