Emoji-comité overweegt roodharige emoji

Emoji-comité overweegt roodharige emoji

20-01-2017 12:47 Laatste update: 27-04-2018 00:24

Roodharige emoji zijn er nog niet, maar de raad die over nieuwe emoji gaat vergadert volgende week over de haarkleur.

Emoji hebben inmiddels al verschillende haarkleuren, maar roodharigen vallen nog buiten de boot. Daar komt misschien verandering in: de Unicode Emoji Subcommittee vergadert volgende week over de toevoeging van emoji met rood haar, meldt Emojipedia. Het comité komt regelmatig samen om nieuwe emoji te bespreken, zoals de 70 nieuwe emoji die onlangs werden toegevoegd.

De vergadering wordt bij Apple gehouden en volgens Emojipedia is dat hoog tijd: gebruikers van de site klagen al maanden over een gebrek aan emoji met oranje lokken. De leden van het Emoji-comité overwegen verschillende mogelijkheden om rood haar toe te voegen. Zo kan een roodharige optie worden toegevoegd aan bestaande emoji die bijvoorbeeld ook al met verschillende haar- en huidskleuren beschikbaar zijn. Een nieuwe emoji met rood haar wordt ook overwogen.

Tijdens de vergadering wordt besloten of en hoe de roodharige emoji worden toegevoegd aan het aanbod. Mocht dat zo zijn kan het nog lang duren voordat de emoji daadwerkelijk op telefoons te vinden zijn. Unicode voegt de beschrijving toe aan zijn bibliotheek van emoji, zodat bedrijven als Apple, Google en Microsoft daar zelf emoji bij kunnen ontwerpen, zodat de plaatjes op allerlei apparaten te zien zijn.

Een nieuwe lichting emoji met onder meer een vrouw met hoofddoek, vliegende schotel, t-rex, een moeder die borstvoeding geeft, zombie en exploderend hoofd staat al gepland voor de tweede helft van dit jaar. Roodharige emoji zouden daarom op z’n vroegst pas in 2018 het licht zien.