Ethereum breekt door de grens van duizend dollar

Ethereum breekt door de grens van duizend dollar

05-01-2018 12:45 Laatste update: 26-04-2018 14:35

Cryptomunt ethereum is door de magische grens van 1000 dollar gegaan.

De koers van ethereum is momenteel boven de duizend dollar. Daarmee zet de cryptomunt zijn explosieve stijging voort: drie maanden geleden was één ether nog 300 dollar waard. Vorig jaar rond deze tijd was één ether zelfs maar 10 dollar waard. De totale marktwaarde van ethereum bedraagt nu meer dan 100 miljard dollar.

Ripple groeit nog sneller

Ondanks de enorme stijging is ripple, dat vorige maand ook spectaculair steeg, nog steeds de tweede meest waardevolle cryptocurrency, achter bitcoin. Ethereum staat op de derde plek.

De ripple is een ander soort cryptomunt: het is in tegenstelling tot bijvoorbeeld de bitcoin en ethereum niet decentraal georganiseerd. Daarnaast kunnen ripples niet digitaal worden gedolven (minen): het bedrijf achter ripple creëert zelf de munten. Er zijn er inmiddels 99,9 van de 100 miljard in omloop.

Het jaar van de altcoins

Experts verwachten dat 2018 het jaar van de altcoins wordt: alle digitale munten die geen bitcoin zijn. Bitcoin wordt dan ook steeds minder dominant, de waarde representeert nu ongeveer 32 procent van de totale cryptomuntmarkt. 

Lees ook: Dit zijn de 12 beste cryptomunten van 2018

De nieuwste gadgets op CES 2018

Bright doet komende week verslag van de grote techbeurs CES 2018 in Las Vegas. Onze video’s niet missen? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.