Facebook koopt startup die emoties herkent

Facebook koopt startup die emoties herkent

17-11-2016 09:11 Laatste update: 27-04-2018 01:57

Kun je straks een Facebook-bericht liken door te lachen? Het sociale netwerk heeft een app gekocht die emoties kan herkennen.

De app Intraface, die is ontwikkeld door de startup FacioMetrics, kan zeven verschillende emoties op de gezichten van mensen herkennen. Facebook wil de app, die inmiddels is verwijderd uit de app stores, om te beginnen gaan gebruiken voor het verbeteren van de augmented reality gezichtsmaskers die mensen gebruiken in video's en live uitzendingen op het sociale netwerk.

In de toekomst zou Facebook de technologie ook kunnen gaan toepassen om gebruikers in staat te stellen om met behulp van gezichtsuitdrukkingen de Facebook-app aan te sturen, speculeert TechCrunch. Gebruikers zouden dan een lachende of boze emoji kunnen toevoegen aan een bericht door vrolijk of boos te kijken.

Ook kan de overname van pas komen bij de Oculus-divisie waar op dit moment wordt gewerkt aan avatars die hun emoties kunnen tonen met behulp van 'virtual reality emoji'. Door met een gebalde vuist te zwaaien kun je er dan bijvoorbeeld voor zorgen dat je avatars gezicht boos wordt. Hoeveel geld er gemoeid is met de overname van FacioMetrics maakt Facebook niet bekend.