Facebook laat je nu ook samen livestreamen

Facebook laat je nu ook samen livestreamen

23-05-2017 18:01 Laatste update: 26-04-2018 20:47

In de Facebook-app kun je voortaan met z'n tweeën één livestream uitzenden. Iedereen kan dan meekijken met jullie videogesprek.

Facebook heeft vandaag twee nieuwe features voor zijn Facebook Live-functie aangekondigd. Je kunt een vriend of kijker uitnodigen om mee te doen met jouw live-uitzending. De andere persoon wordt dan in een hoek van het scherm getoond of in één van twee helften van het scherm (splitscreen).

Zo werkt het

Een vriend uitnodigen om mee te livestreamen kan door tijdens jouw uitzending naar links te vegen en op de profielfoto van de persoon te tikken. Als de persoon je uitnodiging accepteert, dan start direct zijn of haar camera. Als je de telefoon in de liggende modus houdt, gaat de Facebook-app automatisch naar de splitscreen-weergave. Volgens Facebook kun je tijdens een livestream ook een kijker uitnodigen om mee te streamen, door op zijn of haar chatreactie te tikken. De nieuwe functie werkt voorlopig alleen in Facebooks iOS-app. Wanneer de functie in de Android-app beschikbaar komt, is nog niet bekend.

Ook kunnen Facebook-gebruikers voortaan privé-chats voeren tijdens livestreams. Ze kunnen dan op elk moment terugschakelen naar de publieke chat bij de stream. 

Livestreams moorden te laat offline

Facebook Live zorgde recent voor een storm van kritiek, nadat Facebook te laat de gruwelijke beelden van moorden die live werden uitgezonden offline had gehaald. Facebook-ceo Mark Zuckerberg beloofde vervolgens drieduizend extra medewerkers aan te nemen om de livestreams beter te controleren. 

Lees ook: Nederlander beboet voor livestreamen films via Facebook