Facebook Live krijgt radiomodus met alleen geluid

Facebook Live krijgt radiomodus met alleen geluid

21-12-2016 08:25 Laatste update: 27-04-2018 00:55

Niet alleen video is interessant voor livestreams, vindt Facebook. Met Live Audio introduceert Facebook zijn eigen radiomodus.

Facebook Live met video kennen we inmiddels wel. Een week geleden maakte Facebook zelfs de komst van 360-graden livestreams bekend en ook met Instagram kunnen gebruikers live. Soms is beeld echter niet noodzakelijk of mogelijk. Daarom introduceert Facebook nu Live Audio, waarmee je radio maakt en luistert via het sociale netwerk.

"We weten dat uitgevers soms een verhaal op Facebook willen vertellen met woorden en zonder video", schrijft Facebook in de aankondiging van Live Audio op zijn blog. "Met deze nieuwe optie wordt het gemakkelijk om live te gaan met alleen audio als de zender dat verkiest boven video."

Uitzenden met alleen audio is ook goed nieuws voor gebruikers in gebieden waar het mobiele signaal niet sterk is. Een video streamen kost dan simpelweg te veel data. Net als bij videostreams kunnen in dit geval luisteraars reacties achterlaten en vragen stellen. Degene die opneemt kan ze lezen en daarop inspelen.

Android-gebruikers kunnen naar een audiostream blijven luisteren als ze een andere app openen of hun telefoon vergrendelen. Mensen met een iOS-toestel kunnen alleen luisteren als ze binnen de Facebook-app blijven.

De komende weken test Facebook Live Audio met verschillende partners, zoals BBC World Service, LBC en Harper Collins. Begin volgend jaar moet de functie wijder verspreid worden onder uitgevers en gebruikers.