Facebook maakt verwijderen apps simpeler

Facebook maakt verwijderen apps simpeler

04-04-2018 11:37 Laatste update: 11:36

Facebook maakt het makkelijker om connecties met apps en sites te verwijderen.

Facebook heeft de afgelopen dagen al enkele maatregelen genomen na het privacyschandaal met gebruikersdata, waar het bedrijf volgens ceo Mark Zuckerberg pas over paar jaar overheen zal zijn. Nu maakt Facebook het makkelijker om connecties met andere sites te verwijderen, bevestigt het bedrijf tegenover TechCrunch.

Facebook biedt al jaren een loginfunctie voor andere sites en apps aan. Gebruikers hoeven zo geen nieuw account te maken, maar geven de sites en apps wel inzicht in een deel van hun Facebook-informatie in ruil voor makkelijk inloggen. Soms kunnen diensten van derden via de functie zelfs berichten op de tijdlijn van de gebruikers zetten.

Instellingen

Tot nu toe konden zulke connecties alleen stuk voor stuk worden verwijderd. Omdat veel sites en apps de connectie aanbieden, kan verwijderen een oeverloos proces zijn voor gebruikers. Toch zijn het juist die connecties die ongemerkt gegevens binnenharken. Nu is het mogelijk om meerdere app-connecties in één keer te selecteren en te verwijderen. Daarbij kan ook meteen gekozen worden om alle berichten die door de app zijn geplaatst, van de tijdlijn te verwijderen.

De functie is zowel mobiel als op de site van Facebook te vinden in Instellingen, onder het kopje Apps. Een optie om alle apps in één keer te selecteren is er niet.

Het verwijderen van onnodige connecties met apps en sites is één van de tips vor het minimaliseren van wat je deelt met Facebook.


Lees ook:

Zo minimaliseer je wat je deelt met Facebook

Facebook maakt verwijderen van je data makkelijker