Facebook Messenger stelt gespreksonderwerpen voor

Facebook Messenger stelt gespreksonderwerpen voor

18-10-2016 09:01 Laatste update: 27-04-2018 02:28

Facebook wil graag dat mensen Messenger meer gebruiken en stelt nu gespreksonderwerpen voor.

Mensen delen minder op Facebook en dus probeert het sociale netwerk mensen weer aan het delen te krijgen. Dat doet het nu door in Messenger ‘conversation starters’ op te nemen, meldt TechCrunch. De onderwerpen zijn voor sommige Engelstalige Messenger-gebruikers verschenen onder contactpersonen, en tonen bijvoorbeeld waar vrienden onlangs zijn geweest, feesten waar ze binnenkort naar toe gaan of muziek die ze op dat moment luisteren.

Het is ongetwijfeld de bedoeling dat mensen op basis van die ijsbrekers sneller het gesprek aan durven met Facebook-vrienden. Facebook probeert gebruikers op zijn site op die manier al langer aan te sporen meer te delen. Zo krijg je regelmatig notificaties om iets te melden over een recente gebeurtenis, of op basis van het nieuws, aan de hand van herinneringen of omdat iemand binnenkort jarig is. Facebook test de functie nog en het is nog niet bekend wanneer Nederlanders het kunnen gebruiken.

Een journalist van BuzzFeed besloot onlangs een maand lang al die suggesties op te volgen. Dus elke vriend-suggestie aan te nemen, met iedereen een gesprek aan te gaan en zelfs een verjaardagsfeest te organiseren voor iemand die hij nauwelijks kende. Hoewel dat compleet bizar is, hield hij er wel een vriend aan over, dus je weet maar nooit. Rest de vraag of je het fijn vindt dat Facebook je doen en laten nu ook in Messenger zo nadrukkelijk mededeelt.

Facebook Messenger heeft meer dan 1 miljard actieve gebruikers per maand en is internationaal ongeveer even populair als WhatsApp, dat ook van Facebook is.