Facebook schorst vrouwen die schelden op mannen

Facebook schorst vrouwen die schelden op mannen

05-12-2017 18:45 Laatste update: 26-04-2018 15:37

Vrouwen die zich op Facebook ongenuanceerd uitlaten over mannen, kunnen een schorsing van 30 dagen krijgen.

Dat blijkt uit de zaak van de Amerikaanse stand-upcomedian Marcia Belsky. Haar account werd geschorst nadat ze in een reactie 'mannen zijn viezeriken' had geschreven. Ze reageerde onder een Facebookpost van een collega, schrijft The Guardian. Die had zich daarin beklaagd over de stroom verwensingen die ze op social media over zich heen had gekregen nadat ze een kritisch verhaal over mannen had gepubliceerd.

Mannen? Vuilnis, afval

Nu melden zich ook andere vrouwen die zeggen door Facebook te zijn gewaarschuwd nadat ze mannen hadden vergeleken met vuilnis en afval. Een actiegroep van 500 vrouwen die eind november allemaal tegelijk termen als 'men are scum' in een Facebookpost hadden geschreven ('mannen zijn viespeuken'), werden vrijwel allemaal geschorst, schrijft de Amerikaanse website The Daily Beast.

Uit het verhaal van weer andere vrouwen blijkt dat Facebook niet alleen actief bijdragen verwijdert waarin mannen in algemene termen worden beledigd, maar ook de tijdlijn van overtreders laat uitpluizen om oudere berichten te verwijderen waarin hetzelfde gebeurt.

Lees ook:

'Facebook verwijdert berichten etnische zuivering'

Facebook in actie tegen natrappen door neo-nazi-site

Like op Bright.nl op Facebook