'Facebook werkt aan een videochat-apparaat'

'Facebook werkt aan een videochat-apparaat'

02-08-2017 10:25 Laatste update: 26-04-2018 19:14

Facebook zou werken aan een apparaat speciaal voor videochatten, voorzien van een slimme camera.

Dat meldt Bloomberg op basis van ingewijden. De slimme camera met groothoeklens zou met behulp van kunstmatige intelligentie inzoomen op gebruikers, om videochats zo intiemer te maken. Het zou zo moeten lijken alsof gebruikers met hun gesprekspartner in één ruimte zijn, waarbij de camera het gezicht van de ander zou volgen.

Het apparaat zou een 13 tot 15 inch touchscreen hebben, en op een verticale poot staan. Facebook zou overwegen om het apparaat op Android te laten draaien. Een versie met 360-gradencamera zou ook overwogen zijn, maar die zou niet meer op tijd klaar zijn. Facebook zou van plan zijn de gadget in het voorjaar van 2018 tijdens zijn conferentie F8 aan te kondigen. Amazon presenteerde eerder dit jaar de Echo Show (foto boven artikel), een vergelijkbaar apparaat met scherm en camera, dat onder meer voor videochats is te gebruiken.

Ook slimme speaker

Het videochat-apparaat zou verschijnen naast een slimme speaker van Facebook. Beide apparaten zouden vooral worden aangestuurd via een slimme spraakassistent, net zoals apparaten als Google HomeAmazon Echo en Apples nieuwe HomePod. Hoewel Facebook al een slimme chatbot test, heeft deze tot nu toe nog geen stem.

De apparaten worden vermoedelijk de eerste gadgets die voortkomen uit Facebook-hardwarelab Building 8. Dat team werd in 2016 opgericht om experimentele hardware voor Facebook te ontwikkelen. Momenteel is VR-bril Oculus Rift de enige hardware die Facebook op de markt heeft.

Lees ook: Facebook werkt aan mysterieus modulair apparaat

Bekijk ook onze review van Amazons goedkoopste slimme speaker, de Echo Dot:


Volg ook het Bright YouTube-kanaal