'Fitbit wil Pebble overnemen en de nek omdraaien'
Nieuws

'Fitbit wil Pebble overnemen en de nek omdraaien'

donderdag 01 december 2016 10:13

Fitbit staat op het punt om smartwatch-maker Pebble over te nemen. Daarmee dreigt het merk Pebble te verdwijnen.

Hoeveel geld er met de deal gemoeid is, is niet bekend. Maar volgens The Information, dat de aanstaande overname als eerste meldde, gaat het om een klein bedrag. Pebble ontsloeg eerder dit jaar een kwart van zijn personeel en is al geruime tijd op zoek naar een koper.

Pebble werd in 2012 bekend door een succesvolle Kickstarter-campagne. Daarmee zette het bedrijf de smartwatch op de kaart. Pebble kreeg echter al snel concurrentie van andere partijen, zoals Apple. Ondanks de lancering van nieuwe smartwatches met nieuwe functionaliteiten lijkt Pebble die klap nooit helemaal te boven zijn gekomen. 

Fitbit is nu van plan om het merk Pebble na een overname de nek om te draaien. Het bedrijf lijkt vooral ge├»nteresseerd in het intellectuele eigendom van de smartphone-maker. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om het besturingssysteem voor de horloges. Lees ook onze eerste indruk van de Pebble Time Round.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Nieuwsbrief