'Flinke kans dat Apple Netflix overneemt'
Nieuws

'Flinke kans dat Apple Netflix overneemt'

dinsdag 02 januari 2018 15:49

Analisten van Citi-bank denken dat er een kans van 40 procent is dat Apple Netflix overneemt.

Door de belastinghervorming van Donald Trump kan Apple zijn geld dat het bedrijf nu in het buitenland heeft gestald, zonder al te veel belasting te betalen weer terugbrengen naar de Verenigde Staten. Al die miljarden kan Apple vervolgens aanwenden om andere bedrijven over te nemen.

Volgens analisten Jim Suva en Asiya Merchant is Netflix daarbij de meest voor de hand liggende overnamekandidaat, meldt Business Insider. Citi schat de kans dat Apple de videodienst overneemt, op 40 procent. Op het moment van schrijven is Netflix 83 miljard dollar waard. Apple heeft 252 miljard dollar aan cash.

Netflix heeft nu 109 miljoen abonnees wereldwijd. Bovendien produceert het bedrijf de nodige succesvolle eigen content. Apple investeert zelf ook flink in het maken en inkopen van series. Het bedrijf heeft daarvoor nu een budget van een miljard dollar per jaar. Ter vergelijking: Netflix gaf vorig jaar 6 miljard dollar uit aan content.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Nieuwsbrief