Ford-patent: zelfrijdende auto wordt rijdende bioscoop

Ford-patent: zelfrijdende auto wordt rijdende bioscoop

09-03-2016 11:01 Laatste update: 27-04-2018 08:08

Ford heeft een goed idee. Als je straks toch niets meer te doen hebt in een zelfrijdende auto, kun je er net zo goed een bioscoop van maken.

Autofabrikant Ford is bezig met de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. In een patent doet het bedrijf uit de doeken wat je dan tijdens het rijden kan doen: film kijken. Het patent draagt de naam 'Autonomous Vehicle Entertainment System' en beschrijft een compleet entertainment systeem voor in de auto.

Op het plaatje is voorin de auto een projectiescherm te zien, die normaal in het plafond wordt bewaard. Maar als de bestuurder even geen aandacht aan de weg hoeft te schenken, kan hij de auto zelf laten rijden. De voorste stoelen schuiven dan naar achteren waarna je lekker onderuitgezakt naar een filmpje kan kijken.

Als de bestuurder om een of andere reden toch het stuur moet overnemen, verdwijnt het scherm vanzelf in het plafond. Een tweede scherm achterin de auto gaat verder met de film voor passagiers op de achterbank. 

Omdat het slechts een patent is, weten we niet of dit er ooit gaat komen. De vraag is wel: hoe veilig zou jij je voelen met een groot scherm voor de autoruit waardoor je de weg niet meer ziet?