Franse drones sporen roekeloze chauffeurs op
Nieuws

Franse drones sporen roekeloze chauffeurs op

maandag 20 november 2017 14:45

De Franse politie experimenteert met drones om wegpiraten op te sporen.

De proef met de drones vindt sinds afgelopen zomer plaats in de regio Bordeaux en heeft al tot honderden bekeuringen geleid, schrijft Marketplace. De inzet van drones is bovendien een stuk goedkoper dan het laten opstijgen van helikopters die het verkeer in de gaten houden.

“De drone is erg handig omdat we gevaarlijke chauffeurs op de weg kunnen zien, terwijl zij ons niet kunnen zien”, verklaart politiechef Pascal Gensous tegenover Marketplace. Terwijl de drone patrouilleert, zitten de agenten verscholen achter de bomen langs de weg. Als de agenten drone-beelden binnenkrijgen waarop verkeersovertredingen te zien zijn, komen ze tevoorschijn.

Het surveilleren met drones kent wel één beperking. Hoewel de agenten met de drone prima allerhande verkeersovertredingen kunnen signaleren, kan de drone geen snelheidsovertredingen vaststellen. De Franse overheid is desondanks van plan ook in andere delen van Frankrijk drones te gaan inzetten voor het in de gaten houden van de wegen.

Maarten is op hoofdredacteur Erwin na de meest ervaren internetjournalist in de Bright gelederen. Hij heeft voor vrijwel alle grote sites gewerkt en doet dat nog steeds trouw bij Bright. Zijn hobby's zijn slapen en chocola eten.

Nieuwsbrief