Gadget jaagt ongedierte met waterstraal uit je tuin

Gadget jaagt ongedierte met waterstraal uit je tuin

22-10-2017 18:50 Laatste update: 26-04-2018 16:39

Deze robot op een paal houdt je planten in de gaten, geeft ze water en besproeit ook ongewenste gasten.

GardenSpace is een digitale tuinman op een paal. Met een 360-gradencamera houdt hij je moestuin de hele dag in de gaten. Vanuit de app kun je hem bedienen. Je geeft bijvoorbeeld aan wat voor groenten je wilt verbouwen, waarna het apparaat daarvoor een schema instelt om water te geven.

De GardenSpace houdt ook de weersverwachtingen in de gaten, zodat planten niet te veel water krijgen als het daarnaast ook nog eens regent. Ook bekijkt de camera met een warmtesensor hoe de bladeren van planten eruit zien en of ze extra water nodig hebben.

Waterpistool

Deze digitale tuinman spuit een gerichte straal water via een opening naast de camera. Daarmee pakt hij ook ongedierte aan als ze proberen om van je verbouwde groentes te eten. Die worden herkend via een bewegingssensor. Misschien ook wel handig om inbrekers op afstand te houden. GardenSpace kan een tuin van ruim 9 vierkante meter onderhouden. Het apparaat krijgt stroom via zonnepanelen.

GardenSpace kost 239 dollar op Kickstarter. Je moet dan wel wachten tot oktober 2018 tot hij geleverd wordt. Wil je de tuin ook onkruidvrij houden, bekijk dan eens de Tertill Weeding Robot.


Bright Day, het techfest van Nederland

Ons techfest Bright Day is op 18 en 19 november in de Jaarbeurs in Utrecht. Ruim 20 duizend vierkante meter met gadgets, games en nieuwe technologie. En als hoofdsprekers de bekende YouTubers Casey Neistat en Simone Giertz. Kijk hier voor het programma en tickets.


Like Bright op Facebook voor meer updates over Bright Day