'Galaxy S8 krijgt wél gewone koptelefooningang'

'Galaxy S8 krijgt wél gewone koptelefooningang'

25-01-2017 12:17 Laatste update: 26-04-2018 23:53

Samsungs Galaxy S8, die eind maart zou worden aangekondigd, heeft nog wel een normale koptelefooningang.

Dat schrijft de Britse krant The Guardian. De nieuwe Samsung-smartphone zou na een presentatie eind maart in april op de markt moeten komen. Dinsdag maakte Samsung al bekend dat de S8 vertraging had opgelopen en dat het toestel niet te zien zal zijn tijdens telecombeurs Mobile World Congress eind februari. 

De Galaxy S8 krijgt volgens The Guardian een gewone koptelefooningang, anders dan de iPhone 7, die geen traditionele 3,5mm-jack meer gevat. Die berichtgeving is opvallend, omdat eind vorig jaar nog het gerucht ging dat Samsung de koptelefooningang zou schrappen in de S8. Meerdere nieuwe Android-toestellen gebruiken ook de USB-C-poort voor het doorgeven van geluid.

Dunne schermranden en spraakassistent

Het nieuwe Samsung-toestel krijgt een voorkant met minimale schermranden, net als de aanstaande LG G6 en de recente Xiaomi Mi Mix. Ook meldt de krant dat de Galaxy S8 een nieuwe Snapdragon 835-chip krijgt en ondersteuning voor microsd-kaartjes en usb-c. Eerdere geruchten wezen al op de komst van Samsungs nieuwe virtuele spraakassistant, die als eerste in de S8 beschikbaar moet komen. 

Desktop-dock

Met een nieuw dockingstation, genaamd DeX, is de S8 te gebruiken als een desktopcomputer met Android. Onder meer Microsoft, Acer en HP hebben ook smartphones die via een dock als pc's zijn te gebruiken. 

Volgens The Guardian komt Samsung ook met nieuwe versies van de Gear VR-headset en de Gear 360-camera. Samsung heeft inmiddels al meer dan 5 miljoen exemplaren van de Gear VR verscheept.