Game-legende Kojima werkt samen met Amsterdamse studio

Game-legende Kojima werkt samen met Amsterdamse studio

05-12-2016 11:41 Laatste update: 27-04-2018 01:26

De beroemde game-designer Hideo Kojima kiest de Nederlandse studio Guerrilla Games om samen aan zijn nieuwe game Death Stranding te werken.

Hideo Kojima is de bedenker van de veelgeprezen Metal Gear Solid-serie, waar hij vorige week nog een Game Award voor beste action/adventure-game voor won. De Japanse game-designer zal nooit meer een nieuwe Metal Gear Solid maken, omdat hij door onenigheid is weggegaan bij zijn voormalig werkgever Konami, die de rechten van de game hebben.

Maar Kojima heeft inmiddels een eigen studio onder Sony en hij werkt aan de nieuwe game Death Stranding. Dit weekend werd tijdens de PlayStation Experience bekend dat hij hiervoor samenwerkt met de Nederlandse studio Guerrilla Games, gevestigd in Amsterdam. Kojima ging dit jaar op bezoek bij verschillende gamestudio's om naar een geschikte engine te zoeken waarop zijn game kan draaien. Hij koos voor Guerilla Games, dat bekendheid verwierf met Killzone en nu werkt aan de game Horizon Zero Dawn.

Mysterieuze game

Hideo Kojima zegt 'een heel goed gevoel' over Guerilla te hebben, dat ontstond nadat hij het team ontmoette. Kojima Productions Amsterdam zal bij Guerilla Games intrekken en gebruik gaan maken van de Decima Engine, die de Nederlandse studio ook voor Horizon Zero Dawn gebruikt. Deze engine zou goed overweg kunnen met open wereld-games. Of Death Stranding zo'n game wordt, is onduidelijk. Metal Gear Solid V (de meest recente) speelde wel in open gebieden.

Death Stranding is in mysterie gehuld. Kojima heeft inmiddels twee teasers uitgegeven, waarvan onderstaande de meest recente is. Op het internet wordt op verschillende fora al gediscussieerd over de betekenis en metaforen die in de beelden verstopt zitten. Acteur Mads Mikkelsen speelt in de game de antagonist, liet Kojima al weten. De hoofdrol is er voor acteur Norman Reedus.

In de nieuwste trailer is ook regisseur Guillermo Del Toro te zien. Hoe zij uiteindelijk in de game terecht komen en welke rol ze precies spelen, is onduidelijk.