GeenStijl haalt tweet met seksvideo Patricia Paay weg

GeenStijl haalt tweet met seksvideo Patricia Paay weg

09-02-2017 16:08 Laatste update: 26-04-2018 23:53

GeenStijl heeft een tweet met daarin de seksvideo van Patricia Paay na een paar uur weer van zijn site gehaald.

Haar advocaat had de website gesommeerd de beelden te verwijderen. Het seksfilmpje was al een tijdje in omloop. Volgens haar advocaat werd de ster ermee gechanteerd.

Vandaag werden de beelden online gezet op Twitter, de website GeenStijl deelde de beelden ook op de site. Op GeenStijl is de tweet met het filmpje inmiddels verwijderd. De beelden zijn daar vervangen door een foto van Patricia Paay.

Kort geding

"GeenStijl.nl is gesommeerd de filmpjes welke circuleren van mevrouw Patricia Paay met onmiddellijke ingang te verwijderen", aldus de raadsman van Paay. Er stond voor vanavond 18:00 uur een kort geding gepland om het filmpje offline te krijgen.

Volgens portretrechtdeskundige Charlotte Meindersma is het zonder toestemming online zetten van het seksfilmpje strafbaar. "Het openbaar maken van een erotisch filmpje is altijd strafbaar," zegt Meindersma tegen RTL Nieuws. "Dit is laster en smaad". Volgens de portretrechtdeskundige is de maximale straf daarvoor één jaar cel of een geldboete van maximaal 8200 euro.

Gordon

Zanger Gordon heeft geen goed woord over de actie van GeenStijl. "Sites als GeenStijl die zich geroepen voelen om mee te helpen aan het kapot maken van iemand laten zien dat de verloedering van deze maatschappij mede op hun bord komt."