Geheime nieuwe Google Glass dook op bij lommerd

Geheime nieuwe Google Glass dook op bij lommerd

25-03-2016 08:22 Laatste update: 27-04-2018 07:38

Een geheime, nieuwe versie van Google Glass dook opeens op bij een pandjeshuis. Een geïnteresseerde bood 20.000 dollar.

Het pandjeshuis Buy Sell Loan Redwood City in Californië bood de slimme bril afgelopen vrijdag aan via eBay. Nadat de krant San Jose Mercury News zaterdag een bericht plaatste over de opmerkelijke aanbieding begonnen geïnteresseerden in snel tempo tegen elkaar op te bieden. Op het hoogtepunt werd er 20.000 dollar geboden. Maar verkocht werd het apparaat niet.

Na een bezoekje van Google besloot Buy Sell Loan eieren voor zijn geld te kiezen. De uitgelekte Google Glass is nu weer in handen van de zoekgigant. Of Google heeft moeten betalen voor de bril of dat het zoekbedrijf heeft gedreigd met juridische stappen is onbekend. Het zoekbedrijf doet er het zwijgen toe, en ook de manager van de lommerd wil er weinig over kwijt. “Google nam contact met ons op en we waren blij dat we het konden teruggeven.” De lommerd verkeerde aanvankelijk in de veronderstelling dat het een gewone Google Glass was.

Redwood City is, vanwege de nabijheid van enkele grote tech-bedrijven, overigens wel 'the place to be' als je geïnteresseerd bent in ultrageheime nieuwe elektronica. Enkele jaren geleden verloor een medewerker van Apple in een bar in dezelfde plaats een prototype van de iPhone 4.