Geld betalen via Facebook Messenger? Het kan met Transferwise

Geld betalen via Facebook Messenger? Het kan met Transferwise

21-02-2017 12:03 Laatste update: 26-04-2018 23:22

De fintech-startup Transferwise, waarmee je geld naar anderen kunt overmaken, introduceert vandaag een chatbot voor Facebook Messenger. De chatbot is ook beschikbaar voor gebruikers uit Nederland.

Dat maakt het van oorsprong Estlandse Transferwise bekend in een blogpost. De chatbot is per direct te gebruiken via deze link. Je spreekt de bot aan, logt in en kunt vervolgens een bedrag in de door jou gekozen valuta overmaken naar de bankrekening van de ontvanger. Dit bedrag staat meestal binnen enkele uren op de rekening van de ontvanger. 

De technologie achter de chatbot kan ook voor andere platformen, zoals WhatsApp en Telegram, worden ingezet, zo zegt Scott Miller, hoofd wereldwijde samenwerkingen bij Transferwise, tegen Reuters.

Zo werkt Transferwise

Transferwise laat je tegen een bedrag van 2 euro geld overmaken naar een ander land, en daarmee een andere valuta. Ze zeggen tot wel acht keer zo goedkoop te zijn als de gemiddelde bank en je werkt altijd met de actuele dagkoers. 

De startup heeft in praktisch alle landen een bankrekening. Als je in Nederland een bedrag wil overmaken in ponden naar de ontvanger, dan stort je het bedrag op de Nederlandse rekening van Transferwise. De Britse rekening van Transferwise maakt vervolgens het bedrag in ponden over naar de ontvanger.

Doordat je maar 2 euro betaalt is Transferwise vooral interessant voor mensen die grotere bedragen overboeken, waar ze normaal gesproken een hoger tarief. Bij ING bijvoorbeeld kost het overmaken van geld naar Groot-Brittannië minimaal 6 euro of 0,1 procent van het bedrag, met een maximum van 50 euro.

Skype

Transferwise is in 2011 opgericht door de Estse vrienden Taavet Hinrikus en Kristo Käärmann, waarvan eerstgenoemde de eerste medewerker van Skype was. De startup was een reactie op de hoge tarieven die banken voor internationale overschrijven rekeningen.

Het bedrijf wordt inmiddels gewaardeerd op een waarde van meer dan een miljard dollar. Klanten uit meer dan vijftig landen boeken elke maand zo'n 1 miljard dollar via het platform over.