Gelekt plaatje toont 'iPhone 8' met minimale schermranden

Gelekt plaatje toont 'iPhone 8' met minimale schermranden

08-08-2017 09:55 Laatste update: 26-04-2018 18:43

Deze vermeende iPhone 8 in een dikke hoes heeft een voorkant die bijna helemaal uit scherm bestaat.

De bekende smartphonelekker Evan Blass (Evleaks) plaatste de afbeelding van de 'iPhone 8' in een vrij dikke hoes vanochtend op Twitter. Mogelijk is de afbeelding van een fabrikant van iPhone-cases afkomstig. Te zien is dat het toestel bijna geen schermranden meer heeft. Dat komt overeen met het eerder gelekte ontwerp in Apples eigen broncode, waarbij bijna de gehele voorkant door het scherm wordt ingenomen.

Geen homeknop, gezichtsscan

Op de nieuwe afbeelding ontbreekt de fysieke Home-knop. Er gaan al langer geruchten dat Apple de homeknop met ingebouwde vingerafdrukscanner (Touch ID) uit de volgende iPhone schrapt. In plaats van inloggen met je vinger zou je dan kunnen inloggen met een gezichtsscan (Face ID).

Eerder verschenen al berichten dat de gezichtsscanner in de iPhone 8 dieptes zou kunnen meten en dat de frontcamera infraroodlicht zou gebruiken. Daarmee zou het toestel ook in het donker ontgrendeld worden. Volgens meerdere bronnen zou Apple de camera aan de achterkant van de iPhone 8 willen voorzien van een 3D-lasersysteem voor betere autofocus en augmented reality.

De bekende YouTuber Marques Brownlee liet gisteren een dummy van de iPhone 8 zien. Die behuizing is nagemaakt op basis van alle geruchten over het nieuwe Apple-toestel.


Lees ook onze roundup van iPhone 8-geruchten